Hoppa till sidans innehåll

Seriespel div 4 sammanfattning

28 NOV 2018 21:54
Efter tre sammandrag placerar sig Väsby på 6:e plats i tabellen. Nu senast med en seger mot Västerås BMF 3
  • Uppdaterad: 28 NOV 2018 21:54

I helgen(24/11) spelades det seriespel i Frescatihallen. 

Där mötte Väsby två ungdomslag: Västerås BMF 3 och Täby BMF 4, det senare blev betydligt tuffare motstånd.

Tabell

Västerås BMF3 - Väsby BMK

I herrdubbel 1 spelade Erik och Reidar ett säkert spel, de höll sitt spel igenom hela matchen och kunde ta en övertygande seger i två set.

Herrdubbel 2 gick också fint. Peter och Dennis höll press på motståndarna och vann första set med marginal, i andra set slappnade de av lite i slutet, men matchen avslutades med en smash ner i backen.

Damdubbeln blev svårare, likt de flesta dam-matcher den här säsongen. Alex och Caroline kämpade för att hålla jämnt tempo med motståndarna, men det gick tyvärr inte den här gången. Det blev förlust i två raka set.

Anuja hängde med rätt bra i första set i damsingeln men orkade inte hela vägen när Västerås-tjejen pressade henne i backhandhörnet. Hon kom inte riktigt in i spelet i andra set. Två-sets-förlust där också.

Herrsinglarna flöt på bra, Erik, Viggo och Hans satte sina motståndare på plats med vinst i två raka i alla tre singlarna.

Mixeddubbeln gick också vägen, även om Anuja och Reidar spelade ett jämt första set.

6-2 till Väsby!

Samtliga matcher Västerås - Väsby

Väsby BMK - Täby BMF4

Väsby var nära i herrdubblarna Erik och Reidar(HD1) med 23-25 i andra set. Och HD2 då Dennis och Viggo tog matchen till tredje set, men med några enkla misstag i slutet, så blev det en förlust där också.

Med fyra matcher igång samtidigt, gick det väldigt fort med matcherna... Med sju förluster var det bara en match kvar: HS2 Viggo mot Victor...

Viggo pressade Victor med snabbt spel ut i alla hörnen, det visade sig funka bra och Viggo tog övertaget efter 11-pausen och kunde ta hem första set. I andra set var det mycket jämnare... i slutet av settet var alla runt banan och hejade, Täby-publiken blev extra högljudd när Victor hade räddat en av Viggos matchbollar det var fortsatt jämnt och det kändes som om matchen aldrig skulle ta slut. Båda spelarna var trötta och Victor tog längre och längre pauser mellan bollarna... Tillslut tog Victor övertaget och han vann andra set 24-26.

I tredje set hade Viggo mer energi igen och kunde ta övertaget från start, i matchbollen fick Viggo ett smashläge och kunde trycka ner den i backen... trodde han... men Victor fick över bollen, Viggo som redan hade lagt över racket i vänster hand, blev förvånad när bollen kom tillbaka... Men lyckades i alla fall kontrollera slaget med vänstern och avgöra matchen.

Förlust med 1-7, vi slapp bli nollade!

Samtliga matcher Väsby - Täby

Alex, Anuja, Caroline

Reidar, Erik, Viggo, Dennis, Peter

Saknas på bild: Hans

Skribent: Viggo Warebring
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja med badminton?

Kontakta oss på: This is a mailto link

 

Alla Sveriges Tävlingar:

Tävlingskalendern

 

Tack till våra sponsorer!

airsidelogo

Tresson colour black round box

 

 

Gilla oss på facebook!

 

Se bilder från KM i Arkivet

Postadress:
Väsby BMK - Badminton
c/o Broberg, Tunavägen 3
19455 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0708747776
E-post: This is a mailto link

Se all info